Hirdetés

Mától két különálló vállalat a HP



|

A fogyasztói és vállalati szegmensek mentén szakadt szét a multicég.

Hirdetés

A mai nappal kezdődően vége a nagy és monolitikus HP-nek, hivatalosan 2015. november 1-től kezdődően ugyanis két egymástól függetlenül működő cégre szakadt szét a gyártó. A jelentős átszervezés célja, hogy a fogyasztói és vállalati üzletágak hatékonyabban működhessenek. Sejthetően semelyik újdonsült vállalat sem apró, egyenként évi olyan 50 milliárd dollár bevételt termelhetnek a jövőben.

Hirdetés


A fogyasztói piacra megoldásokat szállító rész egyszerűen csak HP Inc. névre hallgat. A Dion Weisler vezérigazgatásával működő cég munkatársai elsősorban nyomtatók, továbbá legkülönfélébb típusú számítógépek készítésével üti el a munkaidejét.

Meg Whitman


A másik vállalat a Hewlett Packard Enterprise névre hallgat, a vezetője pedig az a Meg Whitman lesz, aki az eddigi egységes HP vezérigazgatója is volt. A vállalati részleg szerverek és szoftverek értékesítésével, informatikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.


(Forrás: Windows Central | Nyitókép: Paul Swansen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.