Hirdetés

Medvestresszt okoznak a drónok



|

A medvék számára komoly stresszhatást jelentenek a quadrocopterek.

Hirdetés

Minden napra jut több olyan hír, amikor kiderül, hogy a sasok, a gorillák, a kenguruk, az otthon lévő emberek, a pilóták, a tűzoltók, a horgászok vagy éppen a turisták utálják a drónokat. De mi a helyzet a medvékkel?

Hirdetés

A Minnesotai Egyetem kutatói ezt a kérdést vizsgálták, és a legfrissebb tanulmányukban arra jutottak, hogy az egyre fokozódó drónhasználat - a kutatásban is - komoly stresszhatást gyakorol a vadon élő állatokra. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt túl nagyszabású a tanulmány, de azért a végeredménye fontos. A kutatók olyan amerikai fekete medvéket vizsgáltak, amelyeknek GPS-szel és pulzusmérővel felszerelt nyakörve volt. 

A kísérletek azt mutatták, hogy a medvék csak egy esetben változtatták meg a viselkedésüket a drón miatt. Sokkal fontosabb viszont, hogy a pulzusuk mindig megemelkedett, volt, hogy 123-ra - még alvás közben is. 

A tesztek után a pulzus noramlizálódott, de ez remekül jelzi, hogy míg viselkedésbeli változásokra egyelőre nem kell számítani, fiziológiai választ adnak az állatok a quadrocoptereinkre. 

Bár az ismert tény, hogy az alacsony magasságú repülések helikoptereknél és repülőknél szintén komoly stresszt gyakorolnak az állatvilágra, a drónok ezektől újabb, egyedibb, nagyobb és jóval gyakoribb veszélyforrások az állatokra nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.