Hirdetés

Még idén piacra dobja szemüveg nélküli 3D-s TV-készülékét a Toshiba



|

A Toshiba merész húzásával 3D-s formátum háború kirobbantására készül. Maradjon a szemüveg, vagy hajítsuk a sarokba?

Hirdetés

A japán óriás tervei szerint decemberben mutatkozna be a világ első olyan, kereskedelmi forgalomba kerülő 3D-s tévéje, ami nem igényel szemüveget. A vállalat egy 12 és egy 20 hüvelykes modellel készül, előbbit 120,000 jenért (1440 dollár), nagyobbik társát pedig 240,000-ért (2880 dollár) fogja kínálni.
Bár az árak egy bizonyos fogyasztói réteg számára nem jelentenének problémát, a Toshiba nem számít kirobbanó sikerre, sokkal inkább technológiai demonstrációnak szánja az új készülékeket.



A szemüveg nélkül 3D-s technológia a képernyőbe épített ezernyi aprócska tükör segítségével éri el, hogy, hogy térhatásúnak lássuk a képet. Előnye, hogy nem kell hozzá szemüveg, hátránya viszont, hogy minél nagyobb a képernyő átmérője, annál rosszabb a képminőség. Hosszú távon azonban mégiscsak ez a megoldás lehet a nyerő, hiszen valljuk be, egyetlen TV-függő sem akar éjjel-nappal szemüveget viselni, pláne akkor, ha egyébként is szemüveges.

A vállalat meglepő módon magányos roninként áll a piacon ezzel a technológiával, ugyanis riválisai (Panasonic, Sony, Samsung) kivétel nélkül a sztereoszkopikus 3D-s technológián alapuló, szemüveggel szállított készülékek mellett tették le voksukat. Mivel rengeteg erőforrást áldoztak rá, nem valószínű, hogy a közeljövőben a Toshiba nyomdokain szeretnének haladni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.