Hirdetés

Megérkezett a magyar Xbox Live



|

A hazai felhasználóknak immár nem kell hamis adatokat megadniuk, hogy csatlakozzanak az Xbox Live szolgáltatáshoz.

Hirdetés

A tegnapi napon sok hazai Xbox tulajdonos régi kívánsága teljesült, amikor a Microsoft Magyarország bejelentette, hogy hazánkban is megjelent az Xbox Live honosított szolgáltatása, amelyen világszerte több mint 25 millió felhasználó tölt el havonta átlagosan egy milliárd órát.

 

 



A csatlakozáshoz csupán egy Xbox 360 konzolra és szélessávú internetkapcsolatra van szükség, amelyet követően a felhasználók megjelenhetnek a szolgáltatásban a saját játékos-profiljukkal, az ahhoz tartozó avatarral, és játékos-pontjaikkal (Gamerscore) együtt. Az Xbox LIVE Piactéren (Marketplace) pedig ingyenes játékdemók között lehet válogatni. Az Xbox LIVE Arany (Gold) előfizetéssel rendelkező játékosok online játszhatnak ismerőseikkel hagyományos vagy Kinect játékokkal, és használhatják a Video Kinect nevű video-chat szolgáltatást. Az Arany szintű előfizetés pedig további exkluzív tartalmak elérését, valamint speciális árkedvezményeket is biztosít.

Avatar ajándék új előfizetőknek

Az Xbox LIVE szolgáltatás bevezetésének alkalmából a Microsoft - a közleményük alapján - egy speciális magyar avatar kiegészítővel - egy puli kutyával - kedveskedik minden olyan felhasználónak, aki 2011. január 11-ig Gold előfizetést vásárol, azt érvényesíti, vagy a már meglévő Arany előfizetését magyarra állítja át. Az ajándék avatar kiegészítő a belépés utáni első héten válik elérhetővé.

Át lehet költözni

Azoknak a felhasználóknak, akik Xbox LIVE fiókjukat más régióba regisztrálva, jelenleg nem támogatott módon használják, lehetőségük lesz csatlakozni a hivatalos magyarországi szolgáltatás elindulásakor. Tehetik mindezt úgy, hogy a  játékosnév (Gamertag), a játékos pontszáma (Gamerpoints), az eredmények (Achievements), az időadatok és a barátok listája változatlan formában kerülnek át a honosított fiókba. A meglévő LIVE Arany fiókok előfizetéseinek hátralévő ideje (a következő hónapig kerekítve) a honosított fiókkal továbbra is felhasználható marad.  A konzol merevlemezére korábban letöltött és elmentett tartalmak (Avatar kiegészítők, LIVE Arcade játékok és zeneszámok) szintén felhasználhatók maradnak.

Ráadásul minden felhasználó, aki honosítja Xbox LIVE fiókját, Microsoft Pontot kap ajándékba. Akik előzőleg már vásároltak bármilyen tartalmat 1600 pontot kapnak, akik pedig csak ingyenes szolgáltatásokra használták fiókjukat 800 pontot fognak ajándékba kapni. Érdemes azonban sietni, mivel az ajánlat csak korlátozott ideig lesz elérhető.


A Microsoft tájékoztatása alapján a 12+2 hónapos Live Arany előfizetés ajánlott kiskereskedelmi ára 16999 forint, míg ugyanennek a három hónapos változata 5999 forintba kerül. Emellett 800 Live pont 3499 forintos, 2100 pont pedig 8499 forintos áron kerül forgalomba.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.