Hirdetés

Megjelent a Retró magazin



|

Legújabb kiadványunkban egy helyen gyűjtöttük a számítástechnikai hőskorának gépeit. A márciusi PC World magazin vásárlóinak ajándékba adjuk több mint 60 oldalas magazinunkat, retró játékösszeállításunkkal együtt.

Hirdetés

A retróhullám erősödésével (ezt régen nosztalgiának hívták) egyre többször hallani, hogy a személyi számítógépek hőskorában mennyivel jobb volt. Nem osztjuk ezt a nézetet, de az állandó frissítéseket, kötelező újraindításokat, vírusokat, kompatibilitási gondokat, internetes közösségi őrületet és a gyártók piaci trükközéseit látva mégis jól esik visszatekinteni egy olyan korszakba, amikor még pontosan azt csinálta a gép (és csak azt), amire utasították. A kiadványunkban bemutatott régi, 8-16 bites rendszerek meglepő képességeket mutattak fel, no és kellemes játékkal, közösséggel vagy épp fejlesztéssel kapcsolatos emlékeket ébreszthetnek. Emellett ismertetünk újraélesztett hardvereket és modern, 21. századi retró kiegészítőket is, mert ma is épp akkora élményt jelenthet a régi masinák használata, mint régen.


Címlap: Berényi Teréz

Ízelítő a tartalomból:
- Tandy Radio Shack (TRS-80)
- Commodore B128-80
- Azok a nyolcvanas évek!
- Maximite BasicBoxx Computer
- Az iWiW-sztori

És ez még mindig nem minden! Habár a hétköznapok informatikájában badarság volna visszatérni a harminc évvel ezelőtti állapotokhoz, a videojátékos piacon bizony van igény arra, hogy felidézzük a nyolcvanas évek hangulatát. Éppen ezért összegyűjtöttünk 40 klasszikus játékot, amelyek a PC World Plusról letölthető RetroArch emulátorral tökéletesen futtathatók.

Illusztráció: Rácz Márti



A magazint 250 forintért már megvásárolhatod digitális, táblagépekre optimalizált formában a Digitalstand oldalán, valamint a pénteken megjelenő márciusi PC World részeként, amelyhez ajándékba adjuk legújabb Retró kiadványunkat.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.