Hirdetés

Megkongathatják majd a vészharangot a Facebookozók



|

Közösségileg is aktiválhatóvá válik a személyes biztonság ellenőrzése funkció.

Hirdetés

A Facebook még 2014 októberében vezette be globálisan a Safety Check, avagy a magyar lokalizációban "Személyes biztonság ellenőrzése" névre keresztelt funkciót. Ennek segítségével a természeti katasztrófák vagy terrortámadások helyszínén tartózkodók egy kattintással jelezhetik a közösségi hálózatos ismerőseiknek, hogy jól vannak.


Hirdetés


Mark Zuckerberg az olaszországi Luiss Egyetemen járva bejelentette, hogy már dolgoznak a Safety Check funkció közösség általi aktiválhatóságán is, így a katasztrófák helyszínén tartózkodók maguk is gyorsan jelezhetik a funkció automatikus aktiválásának szükségességét. Jelenleg a Facebook illetékesei döntenek a bekapcsolásáról, így a vészhelyzetek előállása után jó néhány óra eltelhet, mire sikerül élesíteni a rendszert. Ezen felül az újdonsággal a Facebook elkerülhetné a politikai jellegű támadásokat is, ugyanis a céget már többször megvádolták azzal, hogy csak a "nyugati" embereket érdeklő vagy érintő katasztrófákra reagál az elvárható módon és sebességgel.



(Forrás: VentureBeat)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.