Hirdetés

Mégsem tiltják be Franciaországban a Tor használatát?



|

A miniszterelnök nem tartja hatékonynak a rendőrség legutóbbi javaslatait.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt aggasztó hírek érkeztek Franciaországból. A Le Monde értesülései szerint a párizsi terrortámadások után a francia rendőrség növelni kívánja az internetes kommunikáció megfigyelhetőségét, így a rendvédelem javaslatai szerint be kellene tiltani a Tor hálózat használatát, továbbá terrortámadások miatt kihirdetett rendkívüli állapot esetén nem lehetne publikus Wi-Fi hotspotokat üzemeltetni.

Hirdetés


A The Connexion beszámolója szerint a javaslatok jó eséllyel a kukában fogják majd végezni, Manuel Valls miniszterelnök ugyanis nem tartja azokat életszerűnek. "A Wi-Fi betiltása nincs benne a jövőképünkben. […] Az internet szabadságot jelent, az emberek közti szabad kommunikáció különleges módja, gazdasági előny" - nyilatkozta a politikus.


Valls teljes mértékben megérti, hogy a rendfenntartó erőknek időnként drákói jogokra lehet szükségük a terrorizmus elleni küzdelemhez, azonban véleménye szerint ezeknek a jogoknak "hatékonyan" kell segíteniük a munkát, különben csak kárt okoznak.


(Forrás: Tom's Hardware | Nyitókép: Fondapol)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.