Hirdetés

Mennyi felnőtt tartalom van a neten?



|

A gyerekek számára nem ajánlott oldalakat akkor sem tudnánk elkerülni, ha akarnánk, hiszen tele velük a világháló, és felesleges lenne tagadni, hogy a internet ütőerét képezik.

Hirdetés

Vajon mekkora mennyiségben van jelen az interneten a szexuális tartalom, akár képekben, akár videókon? Azon kívül, hogy tonnaszám, nem lehet egzakt választ adni, de léteznek olyan számok, melyek nagyságrendileg sejtetni engedik az értékeket. A Gizmodo szerint a világ legismertebb pornóoldalai,  nagyjából ugyanolyan látogatottságnak örvendenek, mint a Facebook, vagy a Google. Csak az egyik legfontosabb közülük egyedül 4,4 milliárd találatot tudhat magának havonta, ami duplája a Reddit-nek, illetve triplája annak, mint amennyien a CNN-t keresik fel. De nem csak a találatok számában járnak élen a felnőtt tartalmú oldalak, hanem az ott töltött időben is, mivel a legtöbb felöltözött emberekről szóló oldalon átlagosan 3-6 perc közötti időtartamot tesz ki a látogatás, ugyanez az összebújós oldalak esetében 15-20 perc, aminek az okaira most nem térnénk ki.

Az adatmennyiségekkel kapcsolatban elmondható, hogy a pornóoldalak igazi behemótok, mivel a legtöbbjük 50 és 200 TB közötti mennyiséggel rendelkezik. Az ExtremeTech szerint a YouP*** 100 TB feletti mennyiséget tudhat magáénak, és 100 milliót is meghaladja a napi lekérések száma, ami napi adatforgalomban kb. 28 terabyte-ot jelent, mely szinte teljes egészében videó stream-re megy. Egy hónapra vetítve mindez 28 petabyte, de nem ritka a 35-40 PB forgalmú hónap a nagyobb oldalakon. Az oldal 4000 oldal/másodperces teljesítményével 100 gigabyte/másodperc adatforgalmat generál (800 Gbps). Ha figyelembe vesszük, hogy pornóoldalból annyi van, mint égen a csillag, akkor kiderül, hogy igazából mindannyian ezért vagyunk a neten, és nem azért, hogy cikkeket olvassunk, illetve írjunk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.