Hirdetés

Mennyiért védik évente Tim Cookot?



|

Nem olcsó mulatság az Apple ügyvezetőjének őrzése.

Hirdetés

Tim Cook az informatikai ipar egyik legbefolyásosabb személyisége, így a sarki vegyesbolt tulajdonosától eltérően az Apple ügyvezető igazgatóját konkrétan védeni kell. A Patently Apple most érdekes információra bukkant a vállalat egyik tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumában, amely szerint a férfi biztonsága érdekében bevetett intézkedések és emberek éves szinten 699 133 dollárba kerülnek a cégnek. Átszámítva olyan 198 millió forintról van szó.

Hirdetés


Meglepő módon Tim Cook ezzel a biztonsági büdzsével még kispályás: az Amazon 1,6 millió dollárból vigyáz Jeff Bezos egészségére, míg az Oracle ügyvezetőjét 1,5 millió dollárért kísérgetik a megtermett emberek. Ilyen sorrendben körülbelül 454 és 425 millió forintokról van szó.


Természetesen az Apple számára Tim Cook védelme nem vállalhatatlan kiadás, a gyártó pénztartaléka idén júniusban már a 200 milliárd dollárt is meghaladta. Ez nem elírás, nagyjából 56,7 billió forintról van szó.

 

Frissítés: az utolsó mondatban először 56,7 trillió forintot írtunk, valójában csak 56,7 billióról van szó.


(Forrás: 9to5Mac | Nyitókép: Mike Deerkoski)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.