Hirdetés

Mindenben segít otthon az ASUS Zenbo robotja



|

600 dollárért cserébe igazi otthoni mindenes a Zenbo.

Hirdetés

Az ASUS rengeteg érdekességet vitt magával az idei Computexre. Ezek között volt egy robot is, amelyet otthoni szolgálatra terveztek. A neve Zenbo. 

Hirdetés

A Zenbo nem csak segít a feladatok elvégzésében, szórakoztatni is tud, ráadásul egyfajta társként is funkcionál. A robot képes kapcsolódni az otthoni eszközökhöz, így megfelelő szabványok mellett a világítást, a klímát és a tévét is tudja például kezelni. Ha csengetnek, akkor egy hozzákapcsolt kamerán keresztül megmutatja, hogy ki áll az ajtóban, az arcán lévő kijelzőről pedig nyitható az ajtó. 

A robot függetlenül képes mozogni, hangutasításra pedig követni a megadott irányt. Az arca egy érintőkijelző, ami jó videotelefonálásra, online vásárlásra, illetve videós tartalmak streamelésére. 

A Zenbo beszéd formájában tudja emlékeztetni a tulajdonosát bizonyos dolgokra, például gyógyszer bevételére. Zenére is tud táncolni a gyerekeknek vagy éppen mesét felolvasni. A fejlesztői programhoz már SDK is van. 

A Zenbo természetesen a Pepper robot riválisának számít. Az ASUS egyelőre úgy néz ki, hogy kifejezetten otthoni használatra szánja a 600 dolláros újdonságot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.