Hirdetés

Minél többet Facebookozol, annál nyomorultabb leszel



|

A Michigani Egyetem kutatói szerint a fiatal felnőttek jókedvére meglehetősen negatívan hat a Facebook.

Hirdetés

A Michigani Egyetem kutatói szerint a boldogság és a Facebook fogalma két külön dimenzióban található: a közösségi oldal használata szerintük meghatározza a fiatal felnőttek jókedvét. Az egyetem szakértői arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek minél többet használják a Facebookot, annál rosszabbul érzik magukat, és az idő múlásával az élettel való elégedettségük is csökken. 

Hirdetés

A statisztika 82 fiatal felnőttet vizsgált, így egyesek szerint messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az eredményekből, de persze könnyen lehet, hogy reprezentatív egyéneket sikerült találni. Az egyetem szerint a Facebook hiába kínálja az alapvető emberi szükségletnek tartott kapcsolattartást fel a használóinak, azok ahelyett, hogy jobban lennének, inkább a levertség, depresszió felé haladnak az ott töltött idő alatt. 

A pszichológusok szerint egyébként aki többet Facebookozik, az eleve valamilyen trauma vagy félelem elől menekül. Amikor azt látják, hogy minden ismerősük jobban érzi magát, mint ők, akkor még jobban elindulnak a lejtőn. Úgy tűnik tehát, hogy a Facebook nem boldogít, és néha nem árt feltenni a kérdést: nem csinálhatnék valami élvezetesebbet? Valakivel? 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.