Hirdetés

Mostantól bárki igényelhet ingyen SSL tanúsítványt



|

Annyi megkötés van, hogy negyedévente kell megújítani a tanúsítványt.

Hirdetés

Az előzetes terveknek megfelelően tegnap publikus béta fázisba lépett a Let's Encrypt webszolgáltatás, amely segítségével a webhelyek és domainek tulajdonosai teljesen ingyenes kérhetnek maguknak SSL tanúsítványt. A tanúsítvány lehetővé teszi a webhelyük titkosított HTTP adatkapcsolaton (HTTPS) keresztüli kiszolgálását, azaz netszolgáltatók vagy egyéb kémkedő felek nem tudják "lehallgatni" a látogatóikat.

Hirdetés


A szolgáltatás az eddigi zárt béta során olyan 26 ezer tanúsítványt adott ki, az üzemeltetők mostanra biztosak benne, hogy bírja majd a strapát az infrastruktúra. A Let's Encrypt segítségével beszerzett Domain Validation (DV) tanúsítványokat 90 naponta meg kell újítani, azonban ez akár teljesen automatizáltan is elvégeztethető a szolgáltatás linuxos kliensprogramjával.


A Let's Encrypt óriási előrelépés az internetes biztonság terén, a kérdéses tanúsítványokat ugyanis eddig csak tanúsítványkibocsájtó cégektől lehetett beszerezni, a körülményektől függően egy kisebb-nagyobb összegért cserébe. A többek közt a Mozilla, Facebook és Electronic Frontier Foundation által finanszírozott ingyenes szolgáltatás hatására várhatóan a megszokott DV tanúsítványokat kiállító cégek is gyorsan rákényszerülnek majd efféle tanúsítványok bérmentes kiadására.


(Forrás: Tom's Hardware, Let's Encrypt | Nyitókép: Simon Cocks)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.