Hirdetés

mpTrim -MP3 szerkesztés könnyedén



|

Zenegyűjteményünk karbantartására használható ez a kisméretű, szerény erőforrás-igényű MP3-vágó alkalmazás.

Hirdetés

Az innen-onnan összeszedett MP3-gyűjteményekkel rengeteg probléma van; az egyik szám végén van egy kis szünet, a másiknak az elején egy kattanás, ráadásul akad pár, amelynek a hangereje különbözik a többiétől, így hallgatás közben azt állandóan állítgatni kell. Ekkor hívhatjuk segítségül az mpTrim alkalmazást, amelynek használatával a fent említett problémák mind megoldhatók, hiszen képes eltávolítani a felesleges részeket az MP3-állományok elejéről és végéről. Ezt többféle módszerrel is megtehetjük: egyrészt a programon belül pontosan beállíthatjuk a kívánt időpontot, másrészt az alkalmazás át tudja venni a Winamp lejátszón beállított időt is. Az elvégzett vágást természetesen előhallgathatjuk, és csak akkor kell elmentenünk, ha elégedettek vagyunk az eredménnyel.



Az MP3-állományok csonkítása mellett az alkalmazás képes a zeneszám hangerejének (automatikus vagy manuális) normalizálására, valamint a dal elejének, illetve végének különböző módszerekkel történő felhangosítására, illetve lehalkítására. A program segítségével az MP3-állományok adatait tartalmazó, úgynevezett ID3 információkat is át tudjuk szerkeszteni.
Egyszerű alkalmazás az mpTrim, alapszintű MP3-vágási feladatokhoz ajánljuk. A szoftver letöltési oldalunkon, illetve a PC World magazin szeptemberi számának lemezmellékletén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.