Hirdetés

Musk: a Tesla önvezető autóihoz sofőr is kell



|

A Tesla alapítója a Financial Times-nak nyilatkozva jelentette be, hogy a cég beszáll az önvezető autók piacára.

Hirdetés

Elon Musk, a Tesla alapító-vezérigazgatója kedden, a Financial Times-nak nyilatkozva jelentette be, hogy az elektromos luxuskocsik gyártásával foglalkozó cég is beszáll az önvezető autók piacára. A kialakulófélben lévő szegmenst már számos nagy gyártó kiszúrta magának: köztük az Audi, a Mercedes, a Nissan, a Volvo, a General Motors és a Google.

Mint mondta, az általuk gyártott autók „három éven belül a levezetett mérföldek 90 százalékát” autonóm módon tudják majd teljesíteni. Musk nem hisz abban, hogy a közeljövőben bárki olyan kocsit tudna piacra dobni, amely képes teljesen sofőr nélkül közlekedni.

Hirdetés

A Tesla saját fejlesztésű robotpilótát akar az autóiba rakni, így nem valószínű, hogy egy külső partnert - például a Google-t – is bevonnának a gyártásba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.