Hirdetés

Nagyobb cenzúrában élünk, mint valaha



|

A világon zsinórban hatodik éve erősödik a cenzúra a Freedom House jelentése alapján.

Hirdetés

A Freedom House legutóbbi jelentése alapján a világ internetes felhasználóinak a kétharmada él a kormányzatok cenzúrája alatt

Hirdetés

Az internetes szabadság a kutatások szerint a világon zsinórban hatodik éve romlik, a kormányzatok előszeretettel csapnak le a közösségi oldalakra és az üzenetküldőkre. 

Az elemzéseket 65 országban végezték el, a világ online lakosságának 88 százalékát fedték le ezzel. Kínában a legnagyobb a cenzúra, majd Szíriában és Iránban. 

Az idén 12 országban blokkolták a WhatsAppot, elsősorban civil tüntetések ideje alatt. A Telegram is 4 ország célpontja volt, Kínában például azért, mert az emberi jogi ügyvédek kedvence lett a titkosított csevegő. 

A közösségi oldalakat és a kommunikációs szolgáltatásokat idén 24 kormányzat blokkolta vagy korlátozta, tavaly 15. 34 országban lett rosszabb a helyzet idén, Brazíliában és Törökországban különösen. 

A cenzúrázott tartalmak sorát erősítik az online petíciók, a felhívások tüntetésekre, az LGBT-jogok, illetve a fotók és memék. Gyakran börtön jár azért, ha valaki az ország vezetőiről vicces képeket készít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.