Hirdetés

Natívan támogatja a Vulkan API-t a DOOM



|

Akár 200+ FPS-sel is futhat a játék a GeForce GTX 1080-on.

Hirdetés

Ugyan a frissen bemutatott GeForce GTX 1080 független tesztjeire még várni kell egy kicsit, azonban az NVIDIA tájékoztatása szerint a csúcskategóriás videokártya nagyjából két SLI-ben összekötött GeForce GTX 980 teljesítményét nyújtja. Akárhogy is legyen, a most pénteken (2016. május 13.) piacra kerülő DOOM biztosan jól fut majd a hardveren.

Hirdetés


Az NVIDIA sajtóeseményén az id Software is tiszteletét tette, a DOOM-ból láthattunk némi játékmenetet. Mindenki nagy meglepetésére az OpenGL helyett már a Vulkan renderelőt használta az id Tech 6 motor, ez röviddel a játék megjelenése után válik majd elérhetővé egy javításban. A demó természetesen GTX 1080 kártyán futott, a vertikális szinkronizáció kikapcsolása után a DOOM 120-200 képkocka/másodperces sebességgel száguldott. A demóban egy időzítési hiba miatt korlátozták le maximum 200-ra az FPS-t, ez a limitáció a végleges kiadásban nem lesz jelen.


Sajnos a technikai részletekről nem esett szó, így például nem tudni, hogy mekkora teljesítménybeli különbség van a motor OpenGL és Vulkan renderelői közt. A demózáskor használt grafikai beállításokat sem ismertette az id Software, ám a képminőség 1080p / magas kombinációra enged következtetni.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.