Hirdetés

Nehezebb lesz másokat megszemélyesíteni a Facebookon



|

Az internetes zaklatók ellen kíván fellépni a közösségi hálózat.

Hirdetés

A Mashable beszámolója alapján a Facebook újabb módon próbál fellépni az internetes zaklatás ellen, ezúttal a megszemélyesítés problémája került terítékre. A vállalat november óta teszteli a legújabb automatizált rendszerét, amely képes értesítéseket küldeni a felhasználóknak, ha valaki látszólag a nevükkel, profilképükkel, és egyéb adataikkal próbál visszaélni.

Hirdetés


A potenciálisan megszemélyesített felhasználó automatizált riasztást kap a rendszer gyanújáról. Ezután  megtekintheti a problémásnak ítélt másik felhasználói profilt, majd visszajelezést küldhet, hogy téves riasztásról, vagy valós megszemélyesítésről van-e szó. Amennyiben megszemélyesítés történik, akkor a Facebook munkatársai manuálisan összehasonlítják a profilokat; ők döntenek a törlés ügyében.


A Facebook szerint az efféle megszemélyesítéses zaklatások áldozatai tipikusan nők, ami sajnos nem nevezhető meglepő információnak. A funkcióra azért is van nagy szükség, mert egyes országokban és vallások esetén súlyos kulturális vagy szociális következményei lehetnek annak, ha valakit (különösen egy nőt) megszemélyesítéssel próbálnak lejáratni.


A közösségi hálózat jelenleg a felhasználók körülbelül 75 százalékánál teszteli élesben a funkciót, de minél előbb szeretnék az összes profil esetében aktiválni az extra védelmi vonalat.


(Forrás: Mashable, The Verge | Nyitókép: English106)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.