Hirdetés

Nekimegy a zeneipar a Download.com letöltőportálnak?



|

A héten többé-kevésbé burkolt fenyegetést küldött a zeneipar a CBS ügyvezetőjének.

Hirdetés

Valószínűleg kevesek meglepetésére a zeneipar jogvédői továbbra sem tudják, hogy mit jelent a reális célok kitűzése. A tipikusan kalóz oldalakat üldöző jogvédők a héten egy többé-kevésbé burkolt fenyegetéseket tartalmazó levelet küldtek a Download.com szoftverletöltő portált birtokló CBS ügyvezető igazgatójának, szerintük ugyanis a letöltőportál jogsértésre alkalmas szoftvereket kínál a látogatóknak, ezeket száműzni kellene a webhelyről.

Hirdetés


„[A Download.com] számos olyan webes, számítógépes és mobilos alkalmazást tett elérhetővé, amelyek jogsértésre biztathatják a felhasználókat. Ezekkel lementhető az egyébként jogtiszta streamek hang- és videoanyaga. Arra érjük, hogy a fentiek ismeretében vegye figyelembe a legjobb ipari praktikákat, a vállalatának jó hírnevét, az alkalmazások nyilvánvalóan jogsértő természetét, továbbá az Ön szerepét a biztonságos, legális és innovatív internet megteremtésében” – olvasható a 16 jog- és érdekvédelmi szervezet által aláírt levélben.


A CBS ügyvezető igazgatóját látszólag nem hatotta meg különösebben a fenyegetőzés, a vállalat válasza szerint a Download.com-ról letölthető szoftverek semelyike sem jogsértő, az alkalmazásokat teljesen legális célokra is lehet használni. Nem a CBS felelőssége, hogy a felhasználók mit kezdenek velük.


Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a portálnak nekiment a zeneipar, 2011-ben előadók egy csoportja a fájlmegosztó alkalmazások elérhetővé tétele miatt perelte sikertelenül a CBS-t.


(Forrás: TorrentFreak | Nyitókép: Steven Pisano)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.