Hirdetés

Nem kémkednek tovább az LG okostévéi



|

A készülékek még az USB-s külső meghajtóról betöltött videók fájlneveit is elküldenék.

Hirdetés

Hétfőn egy angol blogger meglehetősen kellemetlen hírrel szolgált az LG okostévéit használók számára, ugyanis a saját készüléke által küldött titkosítatlan hálózati adatforgalmat elemezve rájött, hogy a kikapcsolt adatszolgáltatási opció ellenére a televíziója információkat továbbít a gyártó számára.

Hirdetés


Az LG brit kirendeltsége első körben csupán annyit reagált a problémára, hogy a készülék beüzemelésekor a panaszos elfogadta a szerződési feltételeket, így próbálja meg a viszonteladóval rendezni az ügyet. A PCMag beszámolója alapján szerencsére rendeződni látszik az ügy: az LG beismerte, hogy egy malőrnek köszönhetően a felhatalmazás megvonása ellenére a firmware továbbra is információkat küld a kiszolgálóira, a hibát mihamarabb ki fogják javítani. A már legyártott termékekre frissítés formájában fog megérkezni a foltozás, pontos listát sajnos nem tudunk adni az érintett tévékről.


A tájékoztatás alapján bekapcsolt adatszolgáltatás mellett az okostévék alapvetően a típusszámukhoz, nézett tévéadóhoz és adatforráshoz hasonló információkat küldenek az LG számára, amelyek alapján a vállalat releváns hirdetéseket és tartalmakat próbál ajánlani.


Az USB-s háttértárakról való videózás esetében a fájlnevek elküldése egy szerveroldalon végül nem implementált funkcionalitáshoz lett kitalálva, a tervek szerint a készülékek szoftvere a metaadatok alapján próbált volna releváns információkat nyújtani a megtekintett tartalomról. A kapott adatokat soha nem tárolták, amelyet a brit blogger annyiban tudott megerősíteni, hogy a teszteléskor a szerver 404-es hibával (az elérni kívánt erőforrás nem található) válaszolt a fájlnevek küldésére.


(Forrás: DoctorBeet's Blog, PCMag)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.