Hirdetés

Nem kér India a Google Utcaképből



|

Nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva tiltották meg a Google-nek a fotózást.

Hirdetés

A Google Utcakép az egyik legérdekesebb internetes szolgáltatás, hiszen nem csak rendkívül hasznos lehet, de pár kattintással teljesen elérhetetlen helyekre repítheti az unatkozó netezőket. Indiában sajnos nem érhető el az Utcakép szolgáltatás, és a Belügyminisztérium döntése alapján ez nem is fog megváltozni a belátható jövőben.


Hirdetés


A The Hindu beszámolója alapján a Belügyminisztérium biztonsági aggályokra hivatkozva tiltotta meg a Google számára az Utcakép szolgáltatás bevezetését. A beszámoló alapján a Védelmi Minisztériummal való egyeztetés során olyan információt kaptak az illetékesek, hogy az Utcakép katonai objektumok környékének feltérképezésére, továbbá terrorcselekmények előkészítésére is remekül használható.



A védelmi minisztérium védelmében felhozható, hogy idén januárban iszlamista szélsőségesek valóban megtámadtak egy légibázist az országban. Ettől függetlenül nem világos, az Utcakép teljes betiltása vajon mennyire akadályozza a terroristákat a támadások kitervelésében.


(Forrás: Android Central | Nyitókép: Sancho McCann)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.