Hirdetés

Nem megy jól a gigabites Google Fiber szekere



|

Kevés az előfizető, a felére csökkenhet a netszolgáltatói üzletág létszáma.

Hirdetés

A The Information exkluzív értesülései alapján bajban van a Google internetszolgáltatói üzletága. A keresőcég eredeti üzleti tervei szerint a 2010-ben elindult Fiber szolgáltatásnak 5 év alatt 1 millió ügyfelet kellett volna szerezni, azonban a források masszívan kevesebben fizettek rá elő. A pontos számuk nem ismert, az utolsó biztos érték 2014 végéről származik, akkoriban 200 ezer előfizetőnél járt a szolgáltatás.


Hirdetés


A Fiber állítólag szimultán számos problémával küzd: a Google durván alábecsülte a szolgáltatáshoz szükséges infrastruktúra kiépítésének időigényét és költségeit, részben pedig ezért is nem sikerül elérni a tervezett előfizetői számot.



A szolgáltatás biztosan nem fog megszűnni a belátható jövőben, azonban az informátorok szerint Larry Page egyrészt a Fiber olyan 1000 főt számláló csapatának megfelezésére adott utasítást az üzletág vezetője számára, másrészt pedig kikötötte, hogy a szolgáltatás nyújtásának költségét a jelenlegi egytizedére kell csökkentenie.


2016 első negyedévében a keresőcég Fibert is magában foglaló nagyobb szervezeti egysége 802 millió dolláros veszteséggel zárt, ebből állítólag 280 millió dollár a Fiberrel kapcsolatos hosszú távú befektetésekre ment el.


(Forrás: Ars Technica, 9to5Google | Nyitókép: UCFFool)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.