Hirdetés

Nem monitor az Acer Air Monitor



|

Beltéri légszennyezettséget mérő kütyüt dob piacra a vállalat.

Hirdetés

Az Acer továbbra is elsősorban a számítógépeiről és a monitorairól ismert, azonban a gyártó már hosszú évek óta próbál nyitni az újabb és újabb piacok felé. Az előző nagy csel az okostelefonos ringbe való belépés lett volna, ám ez nem igazán jött össze, pedig nem voltak rosszak a termékei. A vállalat most az okosotthonos kütyüpiacon próbál szerencsét, az első terméke az Air Monitor.


Hirdetés


Aránylag eredeti kütyüről van szó, ugyanis az apró és elegáns megjelenésű dobozban lapuló Acer Air Monitor a beltéri légminőséget figyeli. A gyártó tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban és Európában végzett kutatások alapján az emberek az idejük 90 százalékát beltérben töltik, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint pedig évente olyan 4,3 millió ember halálát okozza a beltéri légszennyezettség. A kettőt összekötve született meg a levegő illékony szerves vegyületeit, szén-dioxid és szállópor (PM2.5, PM10) szintjeit, továbbá nedvességtartalmát és hőmérsékletét figyelő kütyü ötlete.



Az Acer Air Monitor kétféle módon tájékoztatja a tulajdonosaikat a levegő minőségéről: egyrészt a burkolatának oldalán körbefutó LED-csík színével, másrészt pedig az okostelefonos alkalmazásán keresztül megtekinthető konkrét számokkal. Az internetre kapcsolt termék támogatja az IFTTT recepteket is, így jobb esetben egyéb okosotthonos kütyük is vezérelhetőek lehetnek az eszközzel. Az Air Monitort elsőként a Mobile World Congress-en lehet majd élőben megcsodálni, a várható áráról egyelőre nem adott tájékoztatást a gyártó.


(Forrás: Guru3D, Acer)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.