Hirdetés

Népszerű torrentoldalakat blokkol a Malwarebytes



|

A saját ex-kalóz felhasználóit is védeni próbálja a szoftver.

Hirdetés

A biztonsági szoftverek sokféle módon képesek felhasználókat szerezni és veszíteni, az egyik remek lehetőség az utóbbira a kalózoldalak blokkolása. A Malwarebytes nemrég egyéves előfizetéssel lepte meg a kalóz felhasználóit, ugyanis új licenckezelési eljárásra áll át a cég. A valamilyen módon az internetre felkerült licenckulcsok jogos gazdáit nem szerette volna a kulcsuk érvénytelenítésével büntetni a vállalat, így inkább mindenkinek legalizálta a kártevővédelmét.

Hirdetés


Egyik kézzel nemrég adott, a másikkal pedig most elvett a Malwarebytes; a TorrentFreak beszámolója alapján az Anti-Malware termék blokkolja az Isohunt és Limetorrents elérését. Ennek oka, hogy kérdéses portálok által használt IP-tartományban számos kártevőket terjesztő weboldal található, ám mivel a hostingcég nem volt hajlandó lelőni ezeket, így a Malwarebytes szakemberei biztonsági okból letiltották a komplett címtartományt. A torrentportálok valójában csak járulékos veszteségek.


(Nyitókép: Kmo139)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.