Hirdetés

Nullákat és egyeseket lopnak a Bináris Banditák



|

Foghíjas házszámokat hagynak maguk mögött a rejtélyes rablók.

Hirdetés

A tolvajok általában a könnyen szállítható fogyasztóelektronikai termékekre utaznak, de persze akadnak köztük kifinomult művészek. Bő egy héttel ezelőtt rejtélyes lopássorozat vette kezdetét a Pennsylvania állambeli Philadelphia egyik békés szomszédságában, az éj leple alatt dolgozó szarkák a házszámok nulláit és egyeseit lopják.


Hirdetés


A rendelkezésre álló információk alapján legalább egy nő és egy férfi alkotják a bandát, eddig legalább egy tucatnyi épület homlokzatáról lopták le a kérdéses számokat. A rendőrség egyelőre nem akadt az elkövetők nyomára, azonban megkérte a lakosságot a bűntettek jelentésére, a Bináris Banditák viselkedési mintái ugyanis segíthetnek az identitásuk felfedésében.



Népszerű spekulációk alapján a lopások mögött valamiféle aktivisták állhatnak, talán társadalmi célú vagy művészeti projekt kivitelezése érdekében szedik le a házszámok nulláit és egyeseit. A lopások célja jó eséllyel a figyelemfelkeltés, vagy legalábbis önmagukban nem érnek sokat az eltulajdonított számok, valószínűtlennek tűnik az anyagi motiváció. Az egyik tolvajról remek arcképes videói is készült, ám a rendőrség nem tudta azonosítani a férfit, azaz komoly összetűzésbe feltehetően még nem került a törvénnyel.




(Forrás: The Verge, BillyPenn)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.