Hirdetés

Okosparókával robbantaná a kütyüpiacot a Sony



|

A high-tech vendéghajba GPS-chipet, ultrahangos jelátalakítót, kamerát és lézerpointert is építenének. Az eszközt arckifejezésekkel és a pajeszba rejtett nyomógombokkal vezérelhetnék a felhasználók.

Hirdetés

A Sony az elsők között kezdte fejleszteni saját okosóráját. Igen ám, csakhogy a drága kronométerek tipikus presztízstermékek,amelyeket csak kevesen engedhetnek meg maguknak, ezért a japán cég úgy határozott, új fejlesztésével egy sokkal szélesebb fogyasztói réteget céloz meg: a kopaszokat.

A The Verge csütörtökön számolt be róla, hogy a Sony egy okosparóka terveit próbálja bejegyeztetni az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalánál (USPTO). Az okostelefonra vagy más hordozható eszközre csatlakoztatott „SmartWig” többek között az e-mailek fogadásában, a tájékozódásban, valamint a fényképek és videofelvételek készítésében és megosztásában segítené a viselőjét.

Hirdetés

A kütyü hangjelzések helyett finom vibrálással, esetleg enyhe áramütéssel értesítené a felhasználót, ha üzenete érkezett; de a „vibrációs visszacsatolás” a navigációban is fontos szerepet kapna.

A Sony GPS-chipet, ultrahangos jelátalakítót, kamerát, lézerpointert és egy olyan szenzort is építene a parókába, amely folyamatosan figyeli annak „fejhez viszonyított helyzetét” (mármint hogy nem csúszott-e el véletlenül).

A felhasználók arckifejezésekkel és a pajeszbe épített nyomógombokkal vezérelhetnék az eszközt. A mérnökök szerint további szenzorok beépítésével akár egészségügyi monitort is építhetnének a parókából, amely folyamatosan figyeli viselője agyhullámait, testhőmérsékletét, vérnyomását és verejtékezésének mértékét. A Sony a szabadalom tanúsága szerint a hasonló technológiára épülő okosbajusz kifejlesztését is komolyan fontolgatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.