Hirdetés

Öltözz fel divatosan 3D-nyomtatású ruhákkal!



|

A 3D-nyomtatás a divat világába is begyürüzött, estélyit és sportcipőt is készítettek már.

Hirdetés

Összeállitásunkban a hagyományos ruhák mellett divatkellékek, sportcipő és egy izgalmas orvosi segédeszköz is helyet kaptak.

Hirdetés

Michael Schmidt és Francis Bitonti dizájnerek a Shapeways segítségével készítették el az alant látható estélyit. A nyomtatáshoz nejlont használtak, amit apró láncokban fűzött össze a gép, majd következett a festés és a 13 000 Swarovski kristály felaggatása. Dita Von Teese modellnek mindenesetre jól áll a fekete.

Második darabunk nem valamilyen bizarr szexi fehérnemű, hanem egy idegen planéták meghódításához készült bioruha. A koncepció szerint baktériumok és moszatok segítségével oxigént hozna létre és még fényt is termelne. Egy nap talán ilyenben kolonizáljuk majd a Marsot?

A Continuum Fashion Laurel Tree szandáljának lábrésze és poliuretán talpai is 3D-nyomtatással készültek, amit felfűzött szalagokkal bolondítottak meg. A jövőben szénszálas vagy farost megoldásokra is számíthatunk, ami tartóssága mellett a cipők ökológiai lábnyomát is jelentősen csökkentené.

A massachusettsi Nervous System egy számítógépes algoritmus segítségével generálja le rizómák vagy akár fás szerkezetű kristályok mintáit. Ékszereik a nördök abszolút kedvencei lehetnek.

Az orvostudomány is nagy hasznát veheti a technológiának. Először megröntgenezik a törött vagy sérült csontot, majd egy speciális szkenner alkotta renderből kinyomtatnak egy exoskeletont, ami bármilyen gipsznél jobb rögzítést, ezáltal pedig gyorsabb gyógyulást tesz lehetővé.

Sportoldalon természetesen a Nike jár élen a 3D-nyomtatás használatában. A Vapor Laser Talon cipő nemcsak rendkívül könnyű, de a mérnökök a megszokott több hónapos munkát megspórolva néhány óra alatt kipróbálhatnak rajta módosításokat és fejlesztéseket.

Akit a 3D-nyomtatók további felhasználási módjai érdekelnek, az szemezgessen kávébabos, Star Wars csocsós vagy éppen mini körfűrészes cikkeinkből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.