Hirdetés

Önvezető autók versenyeznek majd a Formula E futamok előtt



|

Tíz csapat küzd majd meg egymással a 2016-2017-es szezonban.

Hirdetés

A kizárólag elektromos autókat felvonultató Formula E versenysorozat korrekt sikert aratott, jövőre pedig még több izgalom van kilátásban. A FIA ma bejelentette, hogy a 2016-2017-es szezonban minden egyes Formula E futam előtt autonóm járművek fognak megküzdeni egymással, körülbelül 1 órás lesz a versenyük.

Hirdetés


Összesen 10 csapat lesz, mindegyik két autóval vesz majd részt a versenyen. Maguk az autók teljesen azonosak lesznek, a járműveket működtető algoritmusok csapnak majd össze egymással a versenypályákon. Az egyik csapat elvileg "amatőrökből" fog állni, bár a jelző alatt továbbra is profi informatikai szakembereket kell érteni.

A Google önvezető autója. Nem ilyet használnak majd a Roborace csapatai.


A szervezők a Kinetik nevű vállalattal együtt hívták életre a fantáziadúsan elnevezett Roborace versenysorozatot. A technológia partner elárulta, hogy bevetni kívánt autonóm járművek végsebessége akár a 300 km/h-t is elérheti, azaz a versenyek során nem éppen távirányítású kisautókkal kívánják majd traktálni a közönséget.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: avda-foto)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.