Hirdetés

Önvezető autós taxiszolgálatot indíthat a Google



|

Jövőre önálló céggé válhat az autonóm járműves részleg.

Hirdetés

A következő fokozatba kapcsolhat a Google önvezető autókkal foglalkozó részlege. A Bloomberg Business informátorai szerint a már közutakon is bizonyított járművek sikerén felbuzdulva az autonóm kocsis részleg jövőre önálló céggé alakul majd, az anyavállalata természetesen a Google-t is birtokló Alphabet lesz.

Hirdetés


Az önálló céggé válás nagy jelentőséggel bír, hiszen ezzel a fejlesztői csapat piaci alapon működő entitássá fog válni, idővel profitot kell termelnie. A beszámoló szerint az első üzleti tevékenység nem az önvezető autók fogyasztóknak való értékesítése lehet, ehelyett az újdonsült vállalat taxiscéget hozhat létre a saját tulajdonú járműflottájából. Első körben csak kisebb, egyértelműen körülhatárolt területeken működhet majd a szolgáltatás, például egyetemek területén.


Ez racionális elképzelés, hiszen ilyen kisebb területeken egyszerűbb garantálni az önvezető autók biztonságos manőverezését, nem kell feltétlenül a közúton való működéshez elengedhetetlen összes engedélyt beszerezni, plusz a vállalat munkatársai értékes telemetrikus adatokat kapnának az önvezető autók hardveres és szoftveres fejlesztéséhez. Az igényekhez és lehetőségekhez mérten idővel fokozatosan bővíteni tudnák a bejárható területet, ráadásul az egész projekttel nyilvánosan demonstrálhatnák a járművek megbízhatóságát.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.