Hirdetés

Óriási bírságot kaphatnak az Ubisoft munkatársai



|

A tőzsdefelügyelet szerint remek időzítéssel váltak meg a rengeteg részvényüktől.

Hirdetés

Üzleti szempontból az elmúlt év egyik legérdekesebb játékipari történését az Ubisoft és a Vivendi közt kialakult háború jelentette, utóbbi ugyanis szeretné megszerezni a játékkiadó feletti irányítást. A birtokolt részvények számának emelésével a Vivendi ellenséges hatalomátvételre készül, mára az Ubisoft értékpapírjainak bő 25 százalékát sikerül megszereznie.


Hirdetés


Ehhez képest semmiségnek tekinthető, hogy a francia tőzsdefelügyelet bennfentes kereskedelem miatt most összesen 1,2 millió euróra (~381 millió forintra) kívánja bírságolni az Ubisoft öt vezető beosztású munkatársát. A felügyelet szerint a kérdéses személyek óriási mennyiségű részvényt adtak el 2013 októberében, kevéssel azelőtt, hogy a vállalat bejelentette volna a Watch_Dogs kiadásának következő évre való átcsúszását. Akkoriban ez volt a vállalat legfontosabb projektje, az információ hatására 26 százalékot esett az Ubisoft részvényeinek értéke.



Az Ubisoft állítása szerint a munkatársai megfellebbezik a tőzsdefelügyelet döntését, ugyanis a részvények eladásakor nem tudhatták, hogy el lesz-e halasztva a játék kiadása. Ezt a döntést Yves Guillemot ügyvezető igazgató napokkal később, személyesen hozta meg. A tőzsdefelügyeletet eddig nem nyűgözte le az Ubisoft magyarázata, hiszen a cég kérdéses munkatársai a pozíciójukból fakadóan igenis sejthették, hogy milyen döntésre jut majd az ügyvezető.


A tőzsdefelügyelet által kiszabni kívánt bírságok:

- Yannis Mallat, Ubisoft Montreal ügyvezető igazgató - 700 ezer euró
- Francis Baillet, Ubisoft vállalati ügyek részleg alelnöke - 200 ezer euró
- Christine Burgess, Ubisoft nemzetközi stúdiókért felelős vezető - 200 ezer euró
- Olivier Paris, Ubisoft Montreal napi működésért felelős részleg alelnöke - 100 ezer euró
- Damien Moret, Ubisoft márkafejlesztési vezető - 15 ezer euró


(Forrás: EuroGamer | Nyitókép: EMR)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.