Hirdetés

Oszd meg neten, könnyen!



|

Hogyan úszhatnánk meg nagydarab e-mail küldés és weblapra, FTP szerverre feltöltés nélkül digitális javaink megosztását? A CyberLink Live ingyen megoldja ezt, sőt tévétunerünk képét is közvetíti.

Hirdetés

A legtöbben állandó és gyors internet kapcsolatot használunk, azaz nem csak nyugodtan letölthetnénk, de gépünkről is megoszthatnánk ezt-azt. Ebben lehet hasznunkra az ingyenesen letölthető a CyberLink internetes médiamegosztó szolgáltatását megvalósító kliensprogram. A CyberLink Live szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ne kelljen semmit sehova feltöltenünk, ahhoz, hogy azt megoszthassuk másokkal.

 

Telepítés után csak ki kell választanunk a megosztani kívánt mappákat, illetve - ha tévétunerünk képét is megosztanánk - a tunert és be kell állítanunk a csatornákat. Képeinket és videóinkat és a tuner képét a kellő időben elküldi a médiaszerver a CyberLink weboldalán át azokhoz a felhasználókhoz, akik épp megosztott médiáinkat böngészik a CyberLink Live oldalunkon.
A hozzáféréshez nem kell semmit feltelepíteni, csak a Flash beépülőt, ezen keresztül bárki - aki regisztrált a Live oldalon és mi megengedtük neki - böngészheti képeinket, belenézhet videóinkba és már-már szemtelenség, de még a tévénket is kapcsolgathatja ide-oda.

 

 

cyberlinklive_.jpg

 

 

Azért megvan a hátránya is annak, hogy asztali számítógépünkről fut a CyberLink Live médiaszervere. Folyamatosan bekapcsolva kell tartanunk a gépet ahhoz, hogy elérhetőek legyenek a rajta tárolt tartalmak, ami zajt, áramfogyasztást és hőtermelést jelent - ha így teszünk, jobb, ha meggyőződünk pécénk egészségéről, a tápegység minőségéről és túlfeszültség védelemmel illetve szünetmentes áramforrással vértezzük fel gépünket. A médiaszerver előnye, hogy csak azoknak a mappáknak kínálja fel tartalmát, melyeket mi jóváhagytunk és onnan is csak a multimédás anyagokat lehet „teleportálni", közönséges állományainkhoz elvileg nem férhet hozzá illetéktelen. Mindemellett a gépre telepített operációs rendszer és az alkalmazások is kínálnak támadási felületet, amit - mivel folyamatosan üzemel a gép - valószínűleg megpróbálnak majd távolról kihasználni. Csak akkor hagyjuk hosszan csatlakoztatva gépünket, ha az nem csak hardver, de szoftver oldalról is napra készen fel van vértezve. Legjobb egy integrált internet védelmi csomag (mint például az F-Secure Internet Security, vagy a Norton 360), de ha a lapunkban megtalálható vírusvédelmi megoldások egyikét és a tűzfalat feltesszük, azzal is közel olyan jó eredményt érhetünk el, csak a kódok havi beszerzése okozhat némi kényelmetlenséget.

 

 

cyberlinklivepics_.jpg

 


Ha rendelkezünk UpnP kompatibilis útválasztóval, akkor teljesen automatikus a CyberLink Live otthoni gépünkre telepítése és elég biztonságos is. Egyébiránt DMZ övezetté kell nyilvánítanunk az útválasztó beállításaiban asztali gépünket - azt mondanánk, hogy ez az, ami akkora biztonsági kockázatot jelent, hogy ne tegyük, új útválasztót venni inkább megéri.

 

tvview__.jpg


 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.