Hirdetés

Parrot Flower Power: a növények álma



|

A Parrot termékével már a virágcserepet is felokosíthatjuk.

Hirdetés

Ha léteznek okosotthonok, miért ne lehetnének okoskertek? A Parrott terméke ezt az elgondolást vitte át a gyakorlatba; a Flower Powerbe összesen négy különböző szenzort építettek, így mérhetjük egy növény földjének nedvesség- és tápanyagtartalmát, valamint a fény és a hőmérséklet mennyiségét.
 

Hirdetés


A beállítás roppant egyszerű. Miután behelyeztük a hat hónapra elegendő tápellátást nyújtó elemet a kütyübe, szúrjuk le a vizsgálandó növény földjébe, majd az ingyenes alkalmazásban válasszuk ki annak fajtáját, és kezdjünk el mérni. Az azonos nevű applikáció egyébként önmagában megér egy misét, hiszen adatbázisában több mint 7000 növény leírása megtalálható. Ezen információk és a mért adatok alapján a program később pontos kimutatást készít nekünk, megmutatva a növény elégedettségi értékét és felmerülő igényeit. Növényekkel suttogó – mondhatnánk, ám rövid, egyhetes tesztünk alapján a Flower Power nem nyújtott nekünk annyi plusz adatot, amivel indokolttá tette volna 16 ezer forintos árát. A növények ugyanis egyébként is kommunikálnak velünk, ott van a nedvességmérő szenzor az ujjunkban, a hőmérsékletmérő a bőrünkben, a tápanyag- és fényhiányosságok pedig hamar szemmel láthatóvá válhatnak. Gyakorlott termesztők tehát kevés plusz információhoz jutnak, főként hogy kártevőmérő szenzor még nem létezik.


Ettől függetlenül jó vétel lehet azoknak, akik mellett a legtöbb növény kipusztul, amennyiben nemcsak az applikáció, hanem a növény visszajelzéseit is figyelik, illetve nem hagyják figyelmen kívül a locsolásra felszólító értesítéseket.


Névjegy

– Forgalmazó: Extreme Digital Zrt.
– Ár: 16 900 Ft
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 7


Adatok

– nedvesség-, tápanyag-, hőmérséklet- és fénymérő szenzor
– Bluetooth Smart kapcsolat
– AAA elem tápellátás (körülbelül fél éves üzemidő)
– kültéri, beltéri használat
– 7000 darabos növényadatbázis
– ingyenes iOS, Android app
– 15×20×2 cm


Előny: hatalmas növényadatbázis, hosszú üzemidő
Hátrány: lehetne olcsóbb, a kártevőket nem figyeli
 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.