Hirdetés

Partnerségre lépett a Facebook és a Unity



|

Könnyen kiadhatóak lesznek a Facebook Games Arcade-en a játékok.

Hirdetés

Egyelőre nem kifejezetten köztudott, de a Facebook már hónapok óta nyílt bétában teszteli a Games Arcade nevű kliensprogramját. Nevéből sejthetően az alkalmazás a játékosokat veszi célba, a közösségi hálózaton elérhető játékokat gyűjtő, dedikált felfedező- és indítóközpontnak szánják.


Hirdetés


A bétát letöltött felhasználókat jelenleg a Facebookon megszokott casual játékok fogadják, azonban a Facebook szeretné szélesíteni a profilját, a core gamerek számára is érdekessé tenné a Games Arcade-et. Ezt természetesen csak megfelelő játékok elérhetővé tételével tudja megtenni, így most partnerségre lépett a főként független fejlesztők által használt Unity játékmotort készítő vállalattal.



Az együttműködés keretében a Unity szerkesztőjében hamarosan megjelenik majd egy dedikált Games Arcade exportáló, ennek használatával a fejlesztők nagyon gyorsan elkészíthetik játékaik Facebookon keresztül terjeszthető változatát. Kíváncsiak vagyunk, hogy mekkora lesz az érdeklődés a fejlesztők részéről, hiszen a Facebook valószínűleg free-to-play üzleti modellt használó játékokat szeretne látni, ám a célba vett core gamerek általánosságban véve nehezen tolerálják az in-app vásárlásos üzleti modellt.


(Forrás: The Verge, Facebook)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.