Hirdetés

Passzív szemüveges LG 3D TV először a Formula 1 kiállításon



|

Filléres szemüveget igényel az LG 3D-s tévéje, az 47LD950.

Hirdetés

Örülhetnek a Forma 1 rajongói a most szombaton, július harmadikán nyíló kiállításnak, de a házimozi technológia követőinek is érdemes lehet ellátogatni az eseményre Budára, a Sportmaxba.

 

Forma 1 oldalról

 

Több mint 50 év története, 8 versenyautó, eddig több mint 100 ezer látogató, több mint 700 millió forint összérték - a „Formula One - Versenyben a technológiával" kiállítás szombaton nyitja meg kapuit Budapesten. A Formula One 1950 és 2006 közötti történetét ikonikus versenyautókkal, relikviákkal és filmritkaságokkal bemutató különleges gyűjtemény először látható a közép-kelet-európai régióban, az LG jóvoltából.

 

 

 

Renault
Renault

 

 

A kiállításon az 1950-es évek modelljei közül látható a Lotus 18 1961-ből, amelynek különleges kialakítású futóműve a kanyarodásnál jelentősen csökkentette a tömegelmozdulást és a dőlést. A kollekcióból ez utóbbi az egyetlen, különösebb felkészítés nélkül is működőképes autó, ami nemrégen még rally versenyeken indult. Ez egyben a kiállítás legdrágább darabja, értéke 1 millió angol font (kb. 350 millió forint).

 

Látható lesz az 1988-ban mérnöki mesterműnek számító McLaren MP4/4. Az autó sikerét a félelmetes versenyzőpárosnak köszönhette. Alain Prost és Ayrton Senna az idény során hihetetlen magaslatokba emelte az MP4/4 versenyautókat. Egész egyszerűen verhetetlenek voltak.

 

 

 

McLaren MP4-21
McLaren MP4-21

 

 

A McLaren MP4-21 pontos, motor nélküli mását tekinthetik meg a látogatók egy tükörpódiumon, így alulról is megvizsgálható annak felépítése.

 

A kiállításon „A Formula 1 Nemzetközi Partnere" és „A Formula 1 Technológiai Partnere" címeket is birtokló LG szórakoztató elektronikai termékeit is megnézhetik az érdeklődők, köztük néhány különlegességet is.

 

Házimozi, 3D és LED

 

A házimozi technológia iránt érdeklődőknek is akad némi csemege. Látványos installáció szemlélteti a hideg katód háttérvilágítású, azaz ma már hagyományosnak mondható LCD tévék és a LED háttrévilágítású LCD televíziók közötti különbséget. Több házimozi szett is megcsodálható illetve a kanapékra telepedve „kipróbálható", köztük két 3D házimozi készlet is.

 

 

CCFL kontra LED
CCFL kontra LED

 

 

Az LG felvonultatja Full HD 3D házimozi tévéjét, mely - ahogy ez más gyártók esetében is bevett technológia - aktív LCD szemüveggel teszi mélységben élvezhetővé a LED háttérvilágítású tévé képét.
Van azonban más megoldása is, melyet az LG 47LD950 tévékészülék demonstrál a kiállításon. A bal és jobb szemnek szánt képet vélhetően polarizációs módszerrel szeparáló rendszerhez olcsó, passzív szemüveg kell és legalább olyan jó hatást kelt, mint az aktív LCD szemüveggel és a képek váltogatásával dolgozó módszer. A tévékészülék viszont ilyenkor speciális konstrukció kell hogy legyen, váltakozó síkban polarizált képpont csíkokkal és - ha a gyakorlatban Full HD felbontást szeretnénk - akkor kétszer annyi képpontra is van szükség a panelen.

 

 

Polárszemüvegen át tisztul ki a kép
Polárszemüvegen át tisztul ki a kép

 

 

 

Az LG passzív 3D szemüvege
Az LG passzív 3D szemüvege

 

A kiállítás látogatói kipróbálhatják mindkét 3D-s rendszert és összevethetik, hogy melyik ad számukra teljesebb élményt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.