Hirdetés

Pénzügyi bukás lesz a Steve Jobs?



|

A kritikusok szeretik, de a mozikban egyelőre nem teljesít jól a film.

Hirdetés

A múlt hétvégén széles körben megkezdődött a hivatalos Steve Jobs-film vetítése az Egyesült Államokban. Laikus körökben szinte mindenki magától értetődőnek tartotta a pénzügyi sikerét, azonban a Variety beszámolója szerint a pozitív kritikák ellenére kimondottan rosszul teljesít a mozi.

Hirdetés


Az információk szerint a Steve Jobs a nyitó hétvégén csupán 7,3 millió dollárt hozott a konyhára, összehasonlítási alapul ez félmillió dollárral több a szinte mindenki által iszonyatosan gyenge próbálkozásnak tekintett, Ashton Kutchert felvonultató indie filmnél. A Steve Jobs elkészítése és reklámozása tételenként elvileg olyan 30 millió dollárba került, összességében pedig 120 millió dollárt kellene termelnie a pénzügyi nullszaldó eléréséhez.


Természetesen egyelőre nincs minden veszve, azonban a Sony-tól kiszivárgott e-mailek tanúsága szerint a vállalat pont a pénzügyi bukástól tartva passzolta le a projektet a(z) Universal Pictures kiadónak. A Sony elemzője szerint a Steve Jobs komplett észak-amerikai forgalmazási ciklusa alatt olyan 30 millió dollár bevételre lehetett volna számítani, ami édeskevés a költségek fényében.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.