Hirdetés

Pisztoly sem kell a drónok lelövéséhez?



|

A tehetségesek akár leüvölteni is megpróbálhatják őket az égről.

Hirdetés

Nem mindenki örül a könnyen és olcsón bszerezhető drónoknak, egy Kentucky államban élő férfi például nemrég lelőtt egy háza felett repkedőt. Gyanúja szerint a napozó lányait próbálták kukkolni vele a kezelői, a másik fél szerint valójában a barátjuk házát szerették volna fotózni vele. A lövöldözés miatt kihívott rendőrök persze letartóztatták a férfit, hiszen csak nagyon specifikus körülmények közt legális elsütni a fegyvereket.

Hirdetés


Egy dél-koreai egyetem kutatócsoportja szerint valójában nem feltétlenül kell egy .40-es kaliberű Glock 22 a drónok leszedéséhez, egyes olcsó modellek elméletben akár hanggal is kivégezhetőek. A probléma az egyensúlyban tartásért felelős giroszkópjukban keresendő: ha sikerül a giroszkópra a saját rezonanciájával azonos frekvenciájú hangot ráirányítani, akkor az egység kiszámíthatatlan, téves információkat adhat le a vezérlésért felelős számítógépnek. A kutatók 15 modellt vizsgáltak meg, ebből 7 volt „sebezhető” a módszerrel.


A drónok beszerzése egyébként a jövőben nehezebbé válhat, hiszen Kína nemzetbiztonsági okokra hivatkozva szigorít a használhatónak titulálható modellek exportján.


(Nyitókép: Schwabe90)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.