Hirdetés

Póktámadás: 800 ezer autót hív vissza a Toyota



|

A világ legnagyobb autógyártóját alaposan megtréfálták az oktondi nyolclábúak.

Hirdetés

A Toyota pénteken jelentette be, hogy egy váratlan technológiai probléma miatt több mint 800 ezer autót – köztük 2012-es és 2013-as Camrykat, Venzákat és Avalonokat – hív vissza. A visszahívás oka, hogy egyes modellekben minden előzetes figyelmeztetés nélkül kinyílik a légzsák.

A CNN értesülései szerint a gondot az okozza, hogy pókok fészkeltek a járművek légkondicionáló berendezésébe. Az ízeltlábúak és a hálóik eltömítik a berendezés vízelvezető csöveit, ami miatt víz kerül a légkondicionáló vezérlőpaneljébe. A hiba szerencsére csak ritkán jelentkezik: eddig összesen három légzsák robbant a gyanútlan sofőrök képébe.

Hirdetés

A Toyota szerint a helyzet könnyen megoldható: szerelőik némi plusz tömítés és egy utólag felszerelt tartályfedél segítségével megnyugtatóan orvosolni tudják a problémát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.