Hirdetés

Pontosan szórják a netet a Google léggömbjei



|

Hónapokig képes a kiválasztott helyekre vezeték nélküli internetelérést szórni a Google léggömb-flottája.

Hirdetés

Az elmúlt években sok furcsa ötleten dolgozott a Google, az egyik a Project Loon volt. Ennek keretében léggömbök segítségével szórták az internetelérést. 

Hirdetés

A cél eredetileg az volt, hogy létrehozzanak egy flottát, ami a világban köröz, és a kapcsolatot automatikusan adják át egymásnak, amint az egyik kilép a hatótávolságból. 

A Google most azonban rájött, hogyan tud egy kisebb csoport léggömbbel egy helyen hónapokig lebegni, és egy konkrét helyre vezeték nélküli internetkapcsolatot eljuttatni. 

A technológiával a távoli helyekre is képesek elvinni az internetet, olyan helyekre, ahol sem vezetékes, sem vezeték nélküli kapcsolatot nem lehet kiépíteni. 

A Project Loon léggömbök azért tudnak egy helyben lebegni sokáig, mert föl és le mozognak, kihasználva a különböző irányokból érkező szeleket a sztratoszférában. A Google az elmúlt évek alatt sokat tanult a témában. 

Astro Teller egyenesen azt mondja, hogy az új technikák - amelyek a gépi tanulás eredményei is egyben - lehetővé teszik, hogy a technológia nyereséges legyen, amint kereskedelmi célokra is bevetik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.