Hirdetés

Prémium zenestreamelőt indított a SoundCloud



|

A Spotify, Deezer és Apple Music szolgáltatásokkal rivalizálna a cég.

Hirdetés

A hazánkban látszólag kevésbé ismert SoundCloud eddig a dalaikat megosztani kívánó független zenészekre fókuszált, ám a vállalat hétfőn bejelentette a röppályájának módosítását. Elsőként az Egyesült Államokban ma elérhetővé vált a SoundCloud Go, a havi 9,99 dollárba (Apple iOS alól IAP-vel előfizetve 12,99 dollárba) kerülő prémium zenestreamelő szolgáltatás a Spotify, Deezer és Apple Music közvetlen riválisa.

Hirdetés


A SoundCloud ezzel a jelenleg ismert formájában nem szűnik meg: a korábbiakkal azonos módon lesz használható mind a zenészek, mind pedig a közönségük számára, csak épp a prémium előfizetéssel néhány millióval több dal lesz a kínálatában. Az ingyenes felhasználók 30 másodperces verziókat hallgathatnak az előfizetéses dalokból, a szolgáltatás 30 nap ingyenes próbaidőt kínál az érdeklődők számára.


A cég szerint a SoundCloud Go előfizetői olyan 125 millió dalt érhetnek el, de ebből nagyjából 110 milliót az ingyenes felhasználók is hallgathatnak, így valójában a riválisokhoz képest kevesebb a prémium tartalom. Az eddigi hírek alapján egyelőre rengeteg népszerű előadó hiányzik a a Go kínálatából, továbbá a SoundCloud mobilos klienseire is ráférne egy alapos áttervezés, hogy könnyen elérhetőek legyenek a tartalmak. A SoundCloud Go természetesen lehetőséget nyújt az offline zenehallgatásra.


Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhet meg a SoundCloud Go nemzetközi terjeszkedése.


(Forrás: The Verge, Thomas Bonte)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.