Hirdetés

Problémásak a Diamond videókártyák



|

A Diamond Multimedia több mint 15 000 grafikus vezérlőjével akadt probléma - a gyártóval már az Alienware sem tárgyal, ennek ellenére a Diamond szerint nincs gond a videókártyákkal.

Hirdetés

 

A Diamond Multimedia egykor, a '90-es évek közepén az egyik legjobbat jelentette a grafikus kártyák piacán. Úgy tűnik a dolgok változnak, ugyanis a gyártó legújabb kártyáival komoly minőségi problémák vannak.

 

A hibákra az Alienware vizsgálata miatt derült fény. Az idén január és július között eladott Radeon HD 3800-as szériába tartozó vezérlőkből hiányzik a power management funkció, némelyek memóriaproblémával, mások rossz ellenállási értékkel küzdenek.

 

Az Alienware átlagosan 10%-os hibaarányt állapított meg, és az eddig megvásárolt videókártyákból (több mint 2600 ) mindet visszaküldte a Dimaond Multimediának, amellyel azóta megszakította a kapcsolatot.

 

diamond-3800.jpg
 

Fontos megjegyezni, hogy a hibás videókártyákat valójában nem is a Diamond gyártja, ők csupán a GeCube kártyáit adták tovább. Ennek ellenére a cég hibásnak tekinthető a "laza" tesztelésben, és így felelős lehet a piaci veszteségekért is. 

 

Tavaly november óta 1,9 millió olyan vezérlőt adtak el, amely a 3800-as szériába tartozik. Ebből a 15 000 kicsi számnak tűnik, ám a problémás kártyák teljes visszahívása mégsem megoldható a Diamond részéről.

 

Bár a gyártó tagadja, hogy bármiféle gond lenne a termékeivel, a hibás eszközöket kérésre kicserélik. Miután a fenti hírek napvilágot láttak, a Diamond azt is hozzátette az előbbihez, hogy a piac legmegbízhatóbb videókártyáit gyártja, és számukra a legelső az ügyfelek elégedettsége.

 

Noha az Alienware ezzel a kijelentéssel nem értene egyet, és a hibás kártyákból sok még eladásra vár; annak, akinek nincs gondja a sajátjával, nincs miért cserét kérnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.