Hirdetés

Programozó tábor kicsiknek és nagyobbaknak



|

Jól sikerült az VISZ első tábora, hamarosan jön a folytatás.

Hirdetés

Magyarországon sajnos közel sem kielégítő az informatikaoktatás mennyisége és minősége, amelynek köszönhetően komoly igény van az olyan alternatív programokra, amelyek megpróbálják érdekes és informatív metódusokkal informatikai pályára állítani a gyermekeket.

Hirdetés


Idén a HelloWorld tábor mellett az Vezető Informatikusok Szövetsége is próbált segítő kezet nyújtani a szülőknek és gyerekeknek. Nagy sikerrel zárult az első Programozó Tábor: az első héten a 8-12 éves korosztály tanult Kodu, Scratch és Lego nyelvek segítségével programokat készíteni, míg a második héten a 13+ éves korosztály az androidos mobilalkalmazások fejlesztésébe kapott bepillantást.


Az első Programozó Táborról részletes beszámolót a ComputerWorld oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.