Hirdetés

Rádióhullámokat lő a drónvadász puska



|

Idővel nem lesz muszáj pisztollyal vagy sörétessel lövöldözni.

Hirdetés

A drónok árának rohamos csökkenésével egyre többen engedhetik meg maguknak a velük való játszadozást, amely a felelőtlen vagy meggondolatlan operátorok miatt egyre több incidenshez és feszültséghez vezet. A Batelle nevű amerikai vállalat most bemutatta a DroneDefender nevű puskáját, ezt használva már senkit sem vihetnek el a rendőrök a drónokra való lövöldözés miatt.

Hirdetés


A legfeljebb 400 méteres távolságból használható DroneDefender golyók helyett rádióhullámokat ereszt rá a célpontra: egyrészt blokkolja drónhoz érkező rádiójeleket, másrészt pedig az eredeti jeleket a saját maga által küldött jelekkel "felülírva" leszállásra tudja kényszeríteni a drónokat. Az eszköz a leggyakrabban használt GPS és ISM frekvenciákon működik, a gyártója szerint UAV-k széles palettája ellen hatékony.


Egyelőre nem tudni, hogy a DroneDefender mikor és mennyiért kerülhet piacra, a gyártója elsőként valószínűleg nem a fogyasztói piacra kíván lőni vele.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.