Hirdetés

RaidSonic: IcyBox és társai



|

Az IFA kiállításon kedves, multifunkciós és igen olcsó médialejátszóra leltünk.

Hirdetés

A Raidsonic standjára azért látogattunk el, mivel a cég nemrég, mindössze hat hónapja van jelen hivatalosan is a magyar piacon, így érdemesnek tűnt megnézni, mivel rukkolhatnak elő. Mivel főleg a tárolás területén számítanak szakértőnek, otthoni és vállalati környezetbe szánt külső merevlemez-házakat, rackeket gyártanak, de a médialejátszók terén is van mit felmutatniuk. Ez utóbbi család kifejezetten említésre méltó tagjai az IcyBox néven forgalmazott eszközök.

0904icybox01.jpg

Egyikük a mostanában hódító trendeknek megfelelően hálózatra is köthető, de nem csak vezetékes, hanem Wi-Fi hálón is jól érzi magát, közvetlenül játszik le internetes rádióadásokat, és az árát is sikerült 50 000 forint alatt tartani. A szériában megtalálhatunk olyan eszközt is, amely a média lejátszási képességek mellett rögzítésre is képes, tehát tévére vagy set-top boxra kötve fel is tudjuk venni az onnan érkező adást. Ezután helyi hálózatra kötve meg is oszthatjuk a nemrég felvett tartalmakat, például megnézhetjük egy másik PC-vel.


Ezek mellett természetesen nem szabad elfeledkezni a cég egyéb termékeiről sem, merevlemez-házaik egyes darabjai RAID-funkciókkal bíró mini-szerverek is egyben, előre telepített bittorrent klienssel. Egyes 2,5 hüvelykes merevlemez-házaik pedig egy úgynevezett Ex-Zone területet tudnak elkülöníteni a merevlemezen, amely tartalma csak valamilyen azonosítás, például ujjlenyomat-olvasás vagy kód használata után válik elérhetővé.

 

0904icyboxvid.jpg

Kattintson a képre a kiállításon készült videó megtekintéséhez!
 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.