Hirdetés

Reklámblokkoló került egy netszolgáltató modemeibe



|

Nem várt meglepetést kaptak suttyomban a francia Free ügyfelei.

Hirdetés

A Clubic hírportál beszámolója alapján nemrégiben határozottan szokatlan szoftverfrissítést kaptak az ország Free névre hallgató netszolgáltatójának egyes ügyfelei, hiszen a Freebox Server modemük 1.1.9-es foltozásába reklámblokkoló került.


Az ügy további érdekessége, hogy a patch telepítése után a nyilvánvalóan opcionálisan használhatónak szánt modul alapértelmezetten be van kapcsolva, amelyért a médiaszolgáltatók biztosan meg fogják dicsérni a vállalatot, noha a blokkoló hatékonysága az eddigi tapasztalatok alapján a nullához konvergál - a Google Adwords hirdetéseken felül csak bannereket képes eltüntetni egyes weboldalakról.


A funkcionlaitás kezdetleges állapotát jól jellemzi, hogy ugyan a felhasználók manuálisan kikapcsolhatják azt, ám specifikus bizonyos oldalakat nem lehet fehérlistázni, ráadásul földrajzi elhelyezkedéstől is függ a működése (vagy legalábbis a beszámolók alapján Párizsban működik a szoftver, míg Lyonban nem, bár ez könnyen lehet bug is).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.