Hirdetés

Rendőrrobot bánt el a fegyveres rablóval



|

A 300 000 dolláros masina egy ügyes trükkel fegyverezte le a férfit.

Hirdetés

A Szilícium-völgyben használt rendfenntartó robot ugyan vétett már komoly hibát, természetesen akadnak jóval komolyabb társai is. A Remotec által fejlesztett, 300 000 dolláros ANDROS F-6A-t elsősorban tűzszerészeti feladatokra vetik be (többek között a Magyar Honvédség is alkalmazza Afganisztánban), most azonban egy felfegyverzett bűnözőt sikerült hatástalanítani segítségével az amerikai Lancasterben.

Hirdetés

Az 51 éves, felfegyverzett férfit két ember kirablása és egy gyilkossági kísérlet miatt üldözték a rendőrök, ám amikor sarokba szorították, egy töltés mögött elbarikádozta magát. A hat órán át tartó patthelyzetet követően került sor az ANDROS F-6A bevetésére. Kameráján keresztül előbb felmérték a terepet, majd miközben egy helikopter és egy SWAT csapat elterelte a gyanúsított figyelmét, a robot csendben meglovasította a lába mellé fektetett fegyvert.

A "robotzsaru" ezután elkezdte megbontani a drótkerítést, az immáron lefegyverzett férfi pedig ezt látva megadta magát. Az akcióban részt vevő százados, Jack Ewell szerint hasonló szituációkban, fegyveres bűnözők ellen hatalmas segítséget jelent a rendőrségnek egy robot, elkerülhetik ugyanis embereik életének kockáztatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.