Hirdetés

Részben megszűnhet az EU területén a geo-blocking



|

Sajnos első körben nem sikerült érdemben liberalizálni a tartalompiacot.

Hirdetés

Az online tartalmak elérhetőségének földrajzi jellegű blokkolása sok esetben nem technikai, hanem üzleti célból történik. Ez rendkívül frusztráló az internetezők számára, hiszen például hazánkban is sokan szívesen előfizetnének az Egyesült Államokban elérhető Netflixre, ám ez momentán legfeljebb VPN segítségével oldható meg, ami viszont sérti az ÁSZF-et. Mindez nem a Netflix hibája, a jogtulajok üzleti érdekei állnak a licencelési nehézségek hátterében.

Hirdetés


A TorrentFreak beszámolója alapján a néhány hónappal ezelőtti híreknek megfelelően az Európai Unió területén belül részben megszűnhet a geo-blocking, legkorábban 2017-ben. Ugyan jelenleg nem teljesen tisztázottak a részletkérdések, azonban a jelek szerint erősen kompromisszumos megoldásra lehet számítani: csak azok érhetik majd el például Magyarország területéről a brit Netflixet, akik a szigetországban az ÁSZF szabályainak megfelelően fizettek rá elő. Arra továbbra sem lesz lehetőség, hogy egy hazánkban élő személy itthonról megrendelje a szolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.