Hirdetés

Reszkess, MP3!



|

A Nero kiadta ingyenes parancssori MPEG-4 és 3GPP audiotömörítőjét

Hirdetés

Az új tömörítő programcsomaggal akár 24 kbit/s-os tömörítésű, jó minőségű zenéket készíthetünk, így akár 50 CD-nyi zenét is felpakolhatunk mindössze egyetlen adat-CD-re. A tömörítés minőségéről a kétmenetes, változó bitrátás algoritmus gondoskodik, de akár konstans bitrátás, sugárzásra (streaming) való fájlokat is készíthetünk. A tömörítő minősége annyira jó, hogy a minőségromlás ellenére még 16 kbps-os kódolásnál is élvezhetők a zenék.

A csomag három programot tartalmaz; a WAV-ból MPEG-4 audióba kódoló alkalmazás alap és SSE2 optimalizált verzióját, illetve az MPEG-4-ből WAV-ba visszakonvertáló programot.

Az új, szabványos, referencia minőségű MPEG-4 kodekkel csak egy gond van: az általa létrehozott MPEG-4 audió fájlokat jelenleg csak kevés médialejátszó program támogatja, sajnos a Windows Media Player nincs köztük. A kevesek közt van a Nero saját ShowTime 2 lejátszója, az Apple iTunessza valamint a szintén ingyenes Media Player Classic. A Winamp csak külön MP4 plugin segítségével képes a Nero Digital Audio fájlok lejátszására.

Egy példa 64 kilobites VBR kódolásra:
neroAacEnc.exe -2pass -br 64000 -if "tomoritetlen.wav" -of "mentett.mp4"

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.