Hirdetés

Robotinvázió a PlayIT-en



|

Budapest legjobb fiatal robotprogramozói csapnak össze a Hungexpo területén.

Hirdetés

A német Hands on Technology, a PC World és a HelloWorld szakmai támogatásával egy új, minden eddiginél látványosabb és nagyobb robotverseny indul a fővárosban, így a novemberi PlayIT Show több ezer látogatója a helyszínen izgulhatja végig a világ legnépszerűbb ifjúsági robotversenyének, a First Lego League-nek (FLL) a budapesti regionális döntőjét. Az eseményen a főváros legkiválóbb 9-16 éves ifi robotprogramozói feszülnek majd egymásnak, hogy egy egész napos tartalmas és kiélezett küzdelem során kiemelkedhessenek közülük a legkiválóbb csapatok, amelyek a későbbiekben az FLL elődöntőjén képviselik majd fővárosunkat és országunkat. Remélhetőleg eljutva a globális döntőig, megismételve a ReSAP csapat tavalyi sikerét.



Hirdetés


Nem akármilyen verseny előtt állunk, hiszen Magyarországon egy globális robotverseny selejtezője még soha sem zajlott ilyen hatalmas közönség előtt. Akár több tízezer ember is bepillantást nyerhet az FLL küzdelmeibe, ami a világon is kuriózumnak számít. Habár alapvetően egy modern informatikai versenyről van szó, ahol nem csak a mérnöki tudásra és az programozói ismeretekre lesz a csapatoknak szükségük, hanem egy prezentáció során azt is meg kell mutatniuk, hogy miként tennék lakhatóbbá a bolygónkat.

Érdekel a programozás, és a robotok, netán a LEGO szerelmese vagy? Ha igen, akkor életed eddigi legnagyobb és legmozgalmasabb IT-versenye vár rád a PlayIT-en, a PC World színpadnál, közvetlenül a GameStar taverna mellett, ahol az Aruba Cloud játékgépeit is kipróbálhatod.



Időpont: 2016 november 26., 10:00-19:00
Helyszín: Hungexpo, 1101 Budapest, Alberirsai út 10.
Facebook esemény: Itt jelezd, ha jössz!
Facebook oldal: A HelloWorld és a PlayIT hivatalos oldala

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.