Hirdetés

Robotok építették a világ első puzzle-házát



|

A 7600 extravékony furnérlemezből álló kiállítási központot egy német egyetem munkatársai tervezték.

Hirdetés

A Stuttgarti Egyetem számítógépes tervezéssel foglalkozó szakának szakemberei felépítettek egy vékony furnérlemezekből álló, hatalmas földimogyoróra emlékeztető kiállítási központot. A projekt célja az volt, hogy demonstrálják, milyen lehetőségek rejlenek a komputeres tervezésben. Külön érdekesség, hogy az épület felhúzásában egy ipari robot is részt vett.

Hirdetés

A központ falai 243, puzzle-darabok módjára egymásba kapcsolódó lemezből épülnek fel, az egyes darabok alig fél centiméter vastagságúak. A burok felület-vastagság aránya kétszáz az egyhez – fele akkora, mint a tojáshéjé.

 

A stuttgartiak számítógépes modellekkel tervezték meg az épület geometriáját, ami lehetővé tette, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozhassanak az építkezés során. Az egyes paneleket gondosan modellezték; a 7600 elemet a robot szabta ki.

 

Az elkészült darabokat a helyszínen szerelték össze. Az építkezés a szigeteléssel, impregnálással és a falak speciális külső védőrétegének felhordásával együtt egy hónapig tartott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.