Hirdetés

Robotok segítségével kezelhetik az amerikaifocisták sérüléseit



|

A Mayo Clinic a Northern Arizona University futballklubjának mérkőzésein próbálja ki a telepresence-technológiával felszerelt robotdoktort.

Hirdetés

A sérülések komoly veszélyt jelentenek az amerikaifutballban – de a legtöbb csapatnak nincs lehetősége arra, hogy saját orvost fogadjon, aki a helyszín kivizsgálhatná és kezelhetné az esetleges sebesüléseket. A Mayo Clinic erre a problémára szeretne megoldást nyújtani új „robotorvosával”: a cég a Northern Arizona Unversity (NAU) csapatával közösen fogja kipróbálni a telepresence-technológiára épülő megoldást.

Ha egy NAU-játékos sérülésveszélyes helyzetbe kerül a pályán, az öltözőbe viszik, ahol a robot segítségével egy, a csapat főhadiszállásán vagy a helyi kórházban rendelő orvos haladéktalanul kivizsgálhatja. Mivel a telepresence megoldásnak köszönhetően látja és hallja a játékost, anélkül is pontos diagnózist állíthat fel, hogy ki kellene szállnia a helyszínre, és utasíthatja a gyúrót vagy a mentősöket a megfelelő kezelés elvégzésére.

Hirdetés

A hatezer dolláros VGo telepresence bot egy Segway-szerű megoldásnak köszönhetően szabadon mozoghat a pályán és az öltözőkben. A klinikusok szerint a megoldás elsősorban az olyan, gyakran eldugott vagy nehezen megközelíthető helyeken is játszó csapatok számára jelenthet megoldást, akik nem tudnak közvetlen orvosi segítséget kérni a meccsek helyszínén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.