Hirdetés

Ruhahajtogató robotba fektet a Panasonic



|

Mesterséges intelligenciával és képfelismeréssel dolgozik a Laundroid, amelybe a Panasonic is befektet.

Hirdetés

A világ első ruhahajtogató robotjával egy japán startup állt elő, azonban sokan kritizálták, egyesek konkrétan a mérnöki tehetség elpazarlásával tették egyenlővé. 

Hirdetés

A Panasonic nem ért egyet a kritikus véleményekkel, sőt: most 60 millió dollárt fektetett a projektbe. A Seven Dreamers már egy évtizede dolgozik a Laundroid nevű roboton. 

A Laundroid a jövő évben kerül a piacra, egyelőre ismeretlen áron. A szekrény méretű berendezés mesterséges intelligenciával és képfelismerő technológiával hajtogatja és pakolja a ruhákat. 

Állítólag az eszköz több időt ad majd az átlagembereknek, akik az életükben 9000 órát, vagyis 375 napot töltenek a kimosott ruhák hajtogatásával. 

A Panasonic a projekt 10 százalékát finanszírozta meg - az eszköz 2019-ben talán már mosni és szárítani is tudja a ruhákat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.